4. nap

hat-14-01-0493-066-csernakeresztur-iskola-adomanyok_az_iskolanak.JPG

A jászkisériek által a Csernakeresztúri iskola könyvtárának adományozott szépirodalmi és ismeretterjesztő könyvek átadása. Iskolánk által felajánlott térképek és fejlesztő játékok átadása.A délelőtt folyamán bejártuk a Vajdahunyadi várat. Közben kiselőadás hangzott el a várról és annak urairól. 

hat-14-01-0493-068-vajdahunyad-vajdahunyadi_var-varlatogatas.JPG

Hátszegen a "Népek országútja" mellett megtekintettük a református templomot, ahol kiselőadás hangzott el. A látogatás után az őraljaboldogfalvai református műemléktemplomot néztük meg, ahol a felújításhoz adtunk pénzadományt. Ezután meglátogattuk a demsusi Szent Miklós templomot, ami a legrégibb ma is használt ortodox templom Romániában, egyben Erdély egyik legkülönlegesebb egyházi műemléke.

hat-14-01-0493-075-oraljaboldogfalva-muemlektemplom-latogatas.JPG

Vacsora után  a gyerekek útinaplóikat folytatták és felkészültek a másnapi kiselőadásokra, melyek végleges formába öntéshez a helyi fiatalok is segédkeztek. Később a csernakeresztúri fiatalokkal közösen emlékeztünk meg a Nemzeti Összetartozás Napjáról. A tanulóink szöveggel és versekkel készültek.Jó hangulatú megemlékezés volt. Az ünnepség után búcsúest következett, a helyi fiatalokkal közösen daltanulás majd beszélgetés, a heti élmények megtárgyalása.

hat-14-01-0493-085-csernakeresztur-bolinger_vendeghaz_udvara-megemlekezes.JPG